Speeltuin en onderhoud

Project status: Afgerond

Budget: €1315

Project thema: Sport, Spel, Cultuur & Ontwikkeling

Met sponsorgeld van Cucu is in 2009 bij de scholen een speeltuin gebouwd, omdat gebleken is bij soortgelijke projecten dat er meer kinderen naar school komen: ze kunnen spelen in een omgeving die veiliger en beter is dan de straat.

Partner:  Hotel con Corazón

Locatie: Laguna, Granada, Nicaragua, Midden Amerika

Aantal kinderen: 300 (kosten per kind € 4,40)

Hotel con Corazón is een stichting in Nicaragua; deze stichting geeft kinderen ondersteuning bij het succesvol afronden van hun basisschool en stimuleert ze om daarna ook naar de middelbare school te gaan. Op dit moment werkt de stichting op twee scholen in Laguna,op het platteland van Granada. Deze scholen waren niet veel meer dan muren, een lekkend dak, stoelen en wat lesmateriaal. Er loopt een tutorial programma waar 50 kinderen na school bijles krijgen: 1 uur lezen en schrijven en 1 uur creativiteitslessen. Er wordt 1 keer per week gevoetbald door de kinderen onder begeleiding van echte coaches. De bedoeling is om 300 kinderen, die nu nog niet naar school gaan, ook op school te krijgen.

De school heeft ook een verfbeurt gekregen en de sloten van ramen en deuren zijn verbeterd, zodat de school een veiliger en prettiger plek is, waar de kinderen graag naar toe gaan. Een deel van de sponsoring van dit project is opgebracht door het bedrijf New2You en een deel is gesponsord door BSO de Theepot uit Hillegom. In 2010 heeft Cucu tevens bijgedragen aan het onderhoud van de speeltuinen en de aanschaf van twee voetbaldoelen.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Stichting Cucu, info@cucu4children.nl