Remedial School

Project status: Afgerond

Budget: €1140

Project thema: Onderwijs

Het doel van de remedial school is een plek te bieden waar de kinderen zich veilig voelen en gestimuleerd worden om zo veel mogelijke nieuwe kennis op te doen en zich te ontplooien.

Partner: Primetrust

Locatie: Pondicherry, India

Aantal kinderen: 75 (kosten per kind € 15,20)

In 2010 heeft een samenwerking tussen de Indiase NGO Primetrust en Stichting Cucu geresulteerd in het openen van een remedial school voor kinderen in het zuiden van India. Deze avondschool is onderdeel van een social enrichment centre waar Cucu’s naam aan is verbonden. Midden in de stad Pondicherry probeert het centrum iets te bieden aan diegenen die zelf niet veel hebben. Overdag is de ruimte ingericht als naaiatelier waar de lokale vrouwen les kunnen volgen en naaimachines tot hun beschikking hebben. In de namiddag komt een groep enthousiaste kinderen naar het centrum (maximaal 75) waar twee leraressen hen opwachten voor de avondklas. Tijdens de lesuren werken de kinderen aan hun huiswerk, krijgen ze bijles in bepaalde vakken en is er ook voldoende ruimte voor ontspanning, spel en bovenal plezier.

Omdat er bij Primetrust veel vrijwilligers en stagiaires van over de hele wereld werken, krijgen de kinderen meer dan eens een gastleraar of -lerares voor de klas. De vrijwilligers zetten zich in om het lesprogramma te verbeteren of zijn gemotiveerd om de kinderen op een andere manier te ondersteunen. In de schoolvakanties biedt het centrum een zomerprogramma aan voor de kinderen. Het accent ligt dan voornamelijk op nieuwe ervaringen opdoen en spelenderwijs leren. Oefenen voor een theaterstukje of een traditionele dansles volgen zijn voorbeelden van zulke activiteiten. De intentie is om de kinderen een tweede thuis te bieden. Het doel van de remedial school is een plek te zijn waar de kinderen zich veilig voelen, waar ze tot rust komen maar tegelijkertijd ook gestimuleerd worden om zo veel mogelijke nieuwe kennis op te doen en zich volop te ontplooien.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Stichting Cucu, info@cucu4children.nl