Ebomini Basisschool

Project status: Afgerond

Budget: €20000

Project thema: Onderwijs

Het doel is het bouwen van een keuken en de kinderen op de basisschool hulp te bieden via een voedselprogramma.

Partner: Stichting Tshwaranang

Locatie: Ivory Park, Zuid-Afrika

Aantal kinderen: 2200 (kosten per kind  € 9)

In 2009 zijn leden van het bestuur op verschillende momenten in de sloppenwijk Ivory Park in Zuid-Afrika geweest. Speciaal aandacht was er voor de Ebomini School waar basis onderwijs gegeven wordt aan de kinderen uit de sloppenwijk. Echter tijdens het bezoek werd het ook duidelijk dat een nieuwe keuken een van de grootste wensen van de school was om zo naast onderwijs ook de kinderen te kunnen voeden. Stichting Cucu werkte in deze regio al samen met Stichting Tshwaranang in Kinderopvang Sedimosang. Trees Stege van Stichting Tshwaranang heeft samen met de directeur van de Ebomini school Stichting Cucu gevraagd fondsen voor de keuken te zoeken. Na intern overleg heeft Stichting Cucu besloten dat het geld van het Walking Dinner 2009 voor de keuken gebruikt kon worden. Het succesvolle en ook gezellige Walking Dinner van 2009 heeft veel geld op gebracht voor de aanleg van een keuken (dank aan allen die aanwezig waren en geholpen hebben). Maar naast het Walking Dinner is er ook een Cucu een verdubbelaar gevonden die de opbrengst van het Walking Dinner diner heeft verdubbeld!

De kleur voor de buitenkant van het gebouw is bewust gekozen: een zacht beige aardekleur neemt niet snel vuil aan. Daarnaast is de keuken ingericht met een separate kookeenheid, flinke bergruimte en grote open werkruimte met groot uitgifteluik voor de uitgifte van de maaltijden.

Het hele project inclusief de ‘running’ en het onderhoud van de keuken, is overgedragen aan de Ebomini school en het schoolbestuur. De keuken verstrekt in 2016 dagelijks ongeveer 2.500 gezonde maaltijden.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Stichting Cucu, info@cucu4children.nl

ebomini keuken ebomini school logo ebomini keuken ebomini keuken ebomini keuken ebomini keukendames ebomini voedselprogramma ebomini voedselprogramma ebomini school bouw keuken ebomini school bouw keuken ebomini school bouw keuken