Zomerkamp

Project status: Bezig

Budget: €1500

Project thema: Sport, Spel, Cultuur & Ontwikkeling

Het doel van dit project is de kwaliteit van leven van gehandicapte kinderen te verbeteren door een zomerkamp te organiseren in de natuur van de Karpaten.

Partner: Henri Nouwen Stichting

Locatie: Zaluchchia, Oekraïne

Aantal kinderen: 37

Kosten per kind € 40

In 2015 heeft Cucu voor de zevende keer een zomerkamp in de Oekraïne ondersteund. Dit project is ontstaan vanuit een initiatief van studenten en vrijwilligers en wordt georganiseerd door de Henri Nouwen Stichting uit Nederland. In 2015 hebben 15 vrijwilligers het project begeleid. Zij verzorgden een vijfdaagse vakantie in de Karpaten voor 37 gehandicapte kinderen die heel geïsoleerd leven in het internaat Zaluchchia (Oekraïne). Onder de vrijwilligers waren een aantal studenten van de Prykartattya Nationale Universiteit. Zo wordt daar ook de inzet van vrijwilligers ontwikkeld en nemen jeugdige mensen verantwoordelijkheid voor deze kinderen. Tijdens het kamp waren er allerlei gezamenlijke activiteiten, maar werd er ook goed op gelet dat ieder kind aandacht kreeg en het naar haar/zijn zin had.

Voor de kinderen is het jaarlijks een hoogtepunt in hun instellingsbestaan. Ze komen in de bergen, genieten van de frisse buitenlucht en worden gestimuleerd door de activiteiten. Het kamp wordt elk jaar na afloop geëvalueerd. Zowel de vrijwilligers als de verzorgers in het internaat vinden de kinderen vrolijker en actiever na verblijf in het zomerkamp.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Stichting Cucu, info@cucu4children.nl

Zaluchia kids op Cucu vacantie