Zevende Cucu Walking Dinner een warm succes!

Geplaatst op 1 oktober 2011

Op de warmste 1 oktober ooit vond in Teylingen voor de zevende keer het Cucu Walking Dinner plaats. Dit succesvolle evenement, waarbij 80 deelnemers aten en liepen voor het goede doel, heeft bijna €3.800 opgeleverd voor stichting Cucu.

In koppels aten de deelnemers drie gangen in drie verschillende huizen. In ieder huis ontmoetten ze een nieuw gezelschap van 8 of 10 mensen. Deelnemers aten heerlijke biologische pompoensoep, een prachtig kalfstorentje met mozarella en parmaham en trifle toe. Alle gerechten werden klaargemaakt door de koks die zich dit jaar massaal aanmeldden als vrijwilligers. Ook werden alle ingrediënten door lokale ondernemers zoals Keurslager Scholten, Albert Heyn, Vishandel Schuitemaker en Herruer grond-, weg- en waterbouw gesponsord.

Het Walking Dinner fenomeen trekt niet alleen meer mensen uit de gemeente Teylingen. Er waren zelfs deelnemers uit Aalsmeer, Heerhugowaard en Zwolle die over het Walking Dinner hadden gehoord en zich op de zomerse herfstmiddag verzamelden in de Julianakerk, de startlokatie van het diner. Hier kregen de deelnemers hun persoonlijke route uitgedeeld en kregen ze een presentatie te zien van de Cucu voorzitster Tessa van Charldorp: “Het Walking Dinner blijft een succesvolle formule – je leert nieuwe mensen kennen, je eet heerlijke gerechten, én je doet aan beweging. En dat allemaal voor het goede doel.” Deelneemster Dineke heeft bijna alle jaren meegedaan: “Wat heb ik weer genoten en wat jammer dat het alweer voorbij is” riep ze aan het einde van de avond in Partycentrum de Oude Tol.

Deelnemers betaalden €35 per persoon om mee te doen aan het Cucu Walking Dinner. Ook vond er aan het einde van de avond weer een loterij plaats. Doordat alle ingrediënten van het diner en de kadootjes voor de loterij waren gesponsord door lokale ondernemers zoals bijvoorbeeld de Praxis, gaat alle opbrengst naar Cucu projecten.

Cucu Walking Dinner 2011Cucu Walking Dinner 2011