‘WALKING DINNER’ VOOR STICHTING CUCU: HEERLIJK ETEN VOOR EEN GOED DOEL

Geplaatst op 1 februari 2008

Op 15 maart a.s. organiseert Stichting Cucu het vierde Walking Dinner voor het goede doel in de Bollenstreek. Tijdens het Walking Dinner eten deelnemers drie verschillende gangen op drie verschillende locaties. Tussen de gangen door wordt er gewandeld van de ene locatie naar de volgende. Deelnemers krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, leren nieuwe mensen kennen en steunen bovendien een goed doel.

De Walking Dinners in 2005, 2006 en 2007 waren een enorm succes! Dit jaar belooft het grote diner spektakel nog gezelliger en nog groter te worden met meer gasten dan ooit tevoren. De avond zal beginnen op een prachtige locatie waarvandaan de deelnemers in koppels met een kaart in de hand gaan wandelen naar hun eerste huis voor het voorgerecht. Na het voorgerecht verhuist iedereen naar zijn/haar volgende huis voor het hoofdgerecht, en later op de avond voor het nagerecht. Bij elke gang zitten de deelnemers aan tafel met een nieuw gezelschap. De avond eindigt bij de Oude Tol in Sassenheim waar er koffie en thee wordt geserveerd met overheerlijke bonbons van ChocolAad voor alle deelnemers. Ook zullen er dan foto’s te zien zijn van de avond zelf en worden er enkele kunstwerken getoond die zijn geschonken aan Stichting Cucu om te verkopen voor het goede doel.

Het Walking Dinner wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Vrijwilligers stellen hun eettafel en keuken voor deze avond ter beschikking en vrijwilligers koken en bedienen. De ingrediënten worden volledig gesponsord door winkels en bedrijven uit de Bollenstreek zoals Keurslager Scholten, Albert Heijn Sassenheim, Visrestaurant Schuitemaker, Heemskerk Relatie & Evenementen Management en Plus van Dijk, Voorhout. De opbrengsten uit de deelnamekosten (€35 p.p.) zijn dan ook volledig bestemd voor Cucu projecten ter ondersteuning van kinderen in moeilijke situaties. Voorgaande jaren bracht het Walking Dinner iedere keer bijna €4.000 op. Dit jaar doet de organisatie haar uiterste best om de €4.000 voorbij te streven!

Stichting Cucu steunt o.a. al twee jaar een school in de sloppenwijk van Thika, Kenia waar 130 kinderen iedere dag eten krijgen op school. Voor maar €0,09 per dag krijgt een schoolkind een warme, voedzame maaltijd. Hierdoor blijven de kinderen op school, hebben ze meer energie om te leren en kunnen ze zich beter concentreren. De leraren krijgen ook meer energie van hun leerlingen, kunnen beter lesgeven en de examencijfers van de school gaan omhoog. Enkel door middel van één maaltijd per dag per kind komen de kinderen, de leerkrachten, de school en dus ook de buurt in een positieve cirkel terecht. Gezien de huidige noodtoestand in Kenia is Stichting Cucu momenteel een samenwerking begonnen met een groep hulpverleners die steun bieden aan vluchtelingen en weeskinderen. Stichting Cucu zoekt momenteel een manier om het concept van het hierboven beschreven voedselprogramma uit te breiden naar kinderen die zijn gevlucht of op een andere manier slachtoffer zijn geworden van het geweld. De opbrengst van het Walking Dinner 2008 zal hieraan besteed worden