Schoolreisje voor Kianjau Outreach kinderen in Kenia

Geplaatst op 1 augustus 2006
Schoolreisje voor Kianjau Outreach kinderen in Kenia

Op woensdag 23 augustus 2006 mochten de eerste 60 kinderen van het Kianjau Primary School voedselprogramma op schoolreisje, als onderdeel van het programma. Het Kianjau Primary School voedselprogramma wordt door Stichting Cucu, in samenwerking met Plan Nederland en Macheo Children’s Centre, gesponsord en uitgevoerd. Doordat Tessa van Charldorp in Kenia verbleef i.v.m. vrijwilligerswerk heeft zij deze bijzondere dag kunnen organiseren en meemaken. Voor bijna alle participerende kinderen was dit het allereerste schoolreisje van hun leven. Voor sommigen was het zelfs de eerste keer dat ze een uitstapje maakten buiten de sloppenwijk.

’s Morgens werden de leerlingen in schooluniform verwacht aan de rand van de sloppenwijk, omdat de grote bus niet verder de wijk kon inrijden. In zo’n grote bus waren velen nog nooit geweest! Een half uur later kon de bus vertrekken naar Fourteen Falls, veertien watervallen zo’n 45 minuten rijden van de sloppenwijk vandaan.

Al klimmend over de rotsen keken de kinderen hun ogen uit. Prachtig waren de watervallen! Na een lekkere lunch met limonade speelden de kinderen spelletjes en iedereen kreeg een blauw Cucu T-shirt cadeau. Ook kregen alle kinderen nieuwe schooluniformen en -schoenen.

Voordat de kinderen weer de bus in moesten om naar huis terug te keren, kreeg iedereen nog een laatste snack, een Keniaanse mandazi. De hele weg naar huis werden er uit volle borst liedjes gezongen. Luider en luider, totdat de kinderen de bus uit moesten. Het was een geslaagde dag die niet snel vergeten zal worden.