Cucu Huiskamerfestival 2013

Geplaatst op 4 januari 2014

CARRE & PARADISO TALENTEN VULLEN SASSEMSE HUISKAMERS MET MUZIEK VOOR GOED DOEL

Op zaterdag 9 november vond voor de tweede keer het Cucu Walking Huiskamerfestival plaats in Sassenheim. Vijf muzikale acts traden op in vijf huiskamers. Mensen die een kaartje hadden gekocht liepen van huiskamer naar huiskamer en konden zo drie optredens beluisteren, van klassiek tot rock en van Ierse folk tot country. Alle opbrengst gaat naar een dans-, theater- & muziekproject voor weeskinderen via Stichting Cucu.

Tweede huiskamerfestival

Het Cucu Walking Huiskamerfestival werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Na de Cucu succesformule ‘Walking Dinner’ waarbij men drie gangen kon nuttigen in drie verschillende huiskamers vond de Sassenheimse stichting het vorig jaar tijd voor vernieuwing. Toen is het Walking Huiskamerfestival ontstaan. De formule bleef hetzelfde: lopen van huis naar huis. Echter, er staan bij het Huiskamerfestival geen gerechten klaar, maar muzikale talenten.

Van klassiek tot rock

Na een welkomstwoord van Cucu voorzitter Tessa van Charldorp in Basisschool de Rank, waar tevens de nieuwe website van Stichting Cucu officieel ‘live’ ging, konden gasten op pad naar hun eerste huiskamer. In de ene huiskamer werden ze verrast door het klassieke Kralinger Duo op vleugel en saxofoon terwijl ze in de andere huiskamer meegezogen werden in de expressieve stijl van rockband Rumours die eerder dit jaar in Paradiso stonden. De Amerikaanse country zangeres Pam MacBeth was wederom van de partij net zoals de 14-jarige Ophelie Dimmendaal die pianoles krijgt van Wibi Soerjadi en al optrad in Carré. Nieuw dit jaar was het Ierse bandje Grieshog die vrolijke, maar ook serieuze Ierse nummers speelden, vergezeld door de adembenemde stem van Hedwig Roest.

Het publiek

Het publiek vezamelde achteraf in cafe de Voogd waar ze samen met de artiesten de avond evalueerden. “Ik was zo enorm verrast door de prachtige, acoustisch gespeelde klanken van Rumours” riep Irma uit Lisse enthousiast. Gasten uit Noord-Holland die via via over het Huiskamerfestival hadden gehoord vonden het optreden van Grieshog enorm gezellig en waren vooral onder de indruk van het geluid van de vleugel en saxofoon van het Kralinger Duo. “Volgend jaar neem ik al mijn vrienden mee”, zei Valentijn, die nog niet eerder had meegedaan aan het Walking Huiskamerfestival. Alle artiesten vonden het wederom een groot succes en willen graag volgend jaar terugkeren voor het Cucu Walking Huiskamerfestival III.

Creatieve lessen

Het huiskamerfestival heeft dankzij de belangeloze bijdragen van de artiesten in één avond 1400 euro opgebracht voor een nieuw Cucu project. In samenwerking met Joost Thus, die al meerdere malen in Sri Lanka is geweest, heeft Cucu daar afgelopen jaar drama-, dans- & muzieklessen gesponserd voor weeskinderen die weinig aangeboden krijgen op het gebied van creatieve ontwikkeling. Joost Thus zal namens Cucu volgend jaar een vervolg gaan geven aan deze lessen door het opleiden van meer lokale docenten. Deze docenten leren kinderen creativiteit naar boven te halen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, hun eigen talenten ontwikkelen en daarmee ook leren ‘out-of-the-box’ te denken. Honderd procent van de opbrengst kan dankzij gulle sponsoren, hardwerkende vrijwilligers, hartelijke huiseigenaren en fantastische artiesten naar de kinderen gaan.