Damloop een succes ondanks regen, bliksem en onweer

Geplaatst op 1 september 2011

Op zondag 18 september om 10:30 verzamelden 50 Cucu en Macheo hardlopers zich bij Centraal Station in Amsterdam. De één zenuwachtig en de ander vetrouwd. Lopers trokken hun gesponsorde hardloopshirtjes aan met een Cucu-Macheo logo voorop en hoofdsponsor Stevens van Dijck achterop het shirt. Nummers opgespeld, tassen weggebracht, poncho’s aan… en de regen begon te vallen.

De lopers bleven enthousiast in hun startvak terwijl de regen langzaam harder naar beneden kwam. “Door de regen krijg je meer zuurstof” zei de een, “Ik ga zo hard mogelijk naar de finish rennen zodat ik weer droge kleren aan kan trekken” zei de ander. Het startschot klonk en de lopers vertrokken! Via de Ijtunnel, door Amsterdam Noord, via de schattige huisjes op de Dijkjes op weg naar Zaandam. Het hele parcours stond vol met aanmoedigers, bandjes, kinderen, muziekinstallaties vanaf woonboten, balkons en achtertuinten. Het was weer één groot feest. En de regen bleef maar harder vallen. Terwijl de bliksem door de lucht schoot en het onweer nog meer regen veroorzaakte, bleven de lopers vrolijk doorrennen voor het goede doel! Onze vijftig deelnemers haalden allemaal de finish, de één wat sneller (1:04) dan de ander (2:00). Desalniettemin werd iedereen opgewacht met een cakje, een krentebol, een roos en natuurlijk een medaille van de Damloop organisatie zelf.

Dit was de tweede keer dat Cucu in samenwerking met stichting Macheo de Damloop organiseerde. De samenwerking gaat verder dan alleen de Damloop. Stichting Cucu ondersteunt al jaren projecten van Macheo Children’s Centre in Thika, Kenia. Samen een sponsorevenement organiseren was een logische stap. In totaal is er dankzij de lopers en de sponsoren €12.500 opgehaald voor het Educatie Programma in Thika, Kenia. Bedankt voor jullie sportieve inzet!

Dam tot Dam 2011