Cucu Huiskamerfestival enorm succes

Geplaatst op 20 november 2015
Featured Video Play Icon

Op zaterdagavond 14 november vond alweer het vierde succesvolle Cucu Walking Huiskamerfestival plaats in verschillende huiskamers in Sassenheim. De huiskamers garandeerden een intieme sfeer, waarbij het publiek heel dichtbij artiesten zoals Kleintje Kleintje Pils, Pam MacBeth en Kwartet in S zat. Het Cucu Walking Huiskamerfestival bracht bijna €2.000,- op voor een nieuw project van Stichting Cucu in Entebbe, Oeganda. Hier zal een vakschool gebouwd worden zodat kinderen na hun middelbare school een specifiek vak kunnen leren zoals leermaker of kok.

Het kleine café in de haven

De avond begon bij atelier Comali aan de Hoofdstraat. De voorzitter van Stichting Cucu Tessa van Charldorp gaf onder het genot van een glaasje de aftrap voor de avond met een welkomswoord en een korte introductie. Vervolgens liep het publiek verschillende routes zodat iedereen drie verschillende optredens kon bijwonen. Van cabaret tot klassieke muziek en van country tot expressief toneel. Festivalbezoekers genoten van de klassieke klanken van het strijkkwartet, zongen vanaf de bank mee met ‘Het kleine café in de haven’ van de kleine afvaardiging van het Sassemse Kleintje Pils en lieten zich compleet verrassen door een uit de hand gelopen auditie die centraal stond in het toneelstuk van de groep Spaghetti Bolognese.

Emotioneel geraakt

De bezoekers, vrijwilligers en artiesten kwamen na afloop samen bij café de Voogd waar veel enthousiaste reacties te horen waren. Elke van Dijk loopt ieder jaar mee met het festival en vertelde: “ik kan niet genoeg krijgen van de optredens van Pam MacBeth.” Esther Huijbrechts was geraakt door het speciale nummer, van kleinkunst- & cabaretgroep Kluister, dat ze die middag nog hadden geschreven, over de vluchtelingen en de aanslagen in Parijs. In de Voogd kregen de bezoekers nog een kleine toegift van Kleintje Kleintje Pils en Pam MacBeth die op de tafel waren geklommen om nog een paar nummers ten gehore te brengen.

Het bestuur van de Stichting kijkt terug op een fantastische avond waar artiesten, vrijwilligers, huiskamereigenaren en bezoekers enorm hebben genoten. “De verscheidenheid aan artiesten was dit jaar weer geweldig. Nog geweldiger is dat zij zich allen belangeloos hebben ingezet voor kinderen in Oeganda die nu een kans krijgen om een vak te leren,” aldus Tessa van Charldorp.