Aankondiging Cucu Huiskamerfestival

Geplaatst op 18 oktober 2013

Na overweldigend succes vorig jaar organiseert Cucu voor de tweede keer een Cucu Walking Huiskamerfestival. Dit jaar hebben vijf muzikanten toegezegd om belangeloos op te komen treden in vijf huiskamers. Alle opbrengst gaat naar een van de Cucu projecten.

U bezoekt drie huizen, zodat u drie muziekoptredens kunt bijwonen, ieder van een half uur. In de intieme sfeer van een huiskamer zit u dichtbij de artiest en zit de artiest ook heel dicht op zijn of haar publiek. Een bijzondere ervaring dus voor iedereen. Na afloop gaan we gezellig borrelen in de Voogd in het centrum van Sassenheim. Nieuw dit jaar is dat u zelf uw route kunt kiezen. Hieronder vindt u de beschrijvingen van de muziekacts. Lees eerst de beschrijvingen, kies dan uw route (A, B, C, D of E) en koop een kaartje (zie hieronder)!

KLASSIEK VLEUGEL

Ophélie Dimmendaal keert op veler verzoek terug om wederom een daverend optreden te verzorgen in een van de huiskamers. Vorig jaar liepen de rillingen over de rug van de mensen in het publiek. Bezoekers die vorig jaar haar optreden hebben gemist krijgen nu een unieke kans om toch een huiskamerconcert van Ophélie mee te maken. Dit jaar zal ze optreden met pianiste Josephine.

Van jongs af aan zat Ophélie achter de vleugel. Toen ze negen jaar was las ze in de krant dat Wibi Soerjadi nieuw jong talent zocht voor zijn masterclass. Ze heeft hem een mail gestuurd met 2 filmpjes waarin ze piano speelde. Ze werd toegelaten tot de masterclass.

Door de gepassioneerde, enthousiaste manier van les geven van Wibi, raakte Ophélie zo geraakt door de klassieke pianomuziek dat ze vanaf toen wist….´ik wil de mooiste klanken uit de vleugel leren halen´. Ophélie geeft vanaf haar 10e regelmatig concerten. Het spelen voor goede doelen vindt ze geweldig om te doen. Het spelen voor een publiek is al heel bijzonder maar als het ook nog voor een goed doel is, krijgt het concert wel een extra dimensie. Ophélie was nauwelijks 13 jaar oud toen ze in een uitverkocht Carré mocht optreden voor het benefietconcert van Kanker in Beeld, de Oncofonie. Ophélie is nu 14 jaar.

KLASSIEK VLEUGEL & SAXOFOON

Het Kralinger Duo bestaat uit Anne Groenewege en Patricia Kusuma. Zij kennen elkaar van hun studie aan het conservatorium in Rotterdam.

Anne Groenewege heeft in 2006 haar Bachelor of Music behaald aan Codarts, Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak klassiek saxofoon. Zij studeerde bij Tom de Vette en Arno Bornkamp. Vervolgens behaalde zij in 2008 haar Graduate Performance Degree aan The Boston Conservatory in de Verenigde Staten, waar zij bij Ken Radnofsky studeerde.

Patricia Kusuma heeft in 2005 haar Bachelor of Music gehaald aan het Rotterdams Concervatorium met als hoofdvak klassiek piano. Zij studeerde in totaal acht jaar lang bij Mila Baslawskaja. Vervolgens behaalde zij in 2007 haar Master of Music aan het Utrechts Conservatorium waar zij bij Klára Würtz studeerde. Om nog verder ervaring op te doen met liedbegeleiding en kamermuziek ging zij naar de Guildhall School of Music & Drama in London waar ze les kreeg van Pamela Lidiard. In 2010 behaalde ze daar haar tweede Master of Music and Performance.

Anne en Patricia beleven enorm veel plezier aan het maken van muziek en het vertellen van een verhaal via muziek. Naast hun optredens zijn beide muzikanten ook actief bezig om meer kinderen enthousiast te krijgen voor muziek. Beide muzikanten hebben jaren ervaring in het onderwijs.

COUNTRY

Wegens een drukke agenda van deze artiest kan informatie pas op het laatste moment bekend gemaakt worden…voor nu dus nog even een verrassing! Dit wordt hoe dan ook, een fantastisch optreden!

IRISH FOLK

Grieshog is de naam van een Ierse band uit de omgeving van Hazerswoude. De band is ongeveer tien jaar geleden ontstaan doordat vier mensen bij elkaar kwamen met hun instrumenten om Ierse muziek te spelen. Dat ging zo goed en gaf zoveel plezier dat al snel een eerste openbaar optreden volgde.

De naam Grieshog is een oud Gaelic woord. Het wordt gebruikt als beeld om te laten zien dat talenten kunnen sluimeren. Grieshog betekent letterlijk: kooltjes die blijven gloeien in as, soms heel lang, totdat er iemand met de pook het as in beweging brengt zodat de kooltjes weer gaan branden.

Inmiddels spelen ze al tien jaar in wisselende bezetting. Het repertoire is uitgebreid van alleen Iers naar meer folkmuziek, ballades, meezingers en instrumentale nummers. Met prachtig gitaarspel, een dansende fluit en adembenemende zang is dit alleen maar genieten tijdens dit huiskameroptreden.

Grieshog bestaat uit Bert van Kapel, gitaar en banjo, Tansja Körmeling, fluit, bohdran en zang, Hedwig Roest, viool, gitaar en zang en Anne-Marie de Groot-Wesselingh, accordeon.

ROCK/POP

RUMOURS is een alternatieve rock-/popband afkomstig uit Zuid-Holland en Utrecht. De band, geformeerd in 2011, bestaat uit Hans (gitaar), Jaap (drums), Jaklien (zang) en KJ (basgitaar en toetsen).

De muziek van Rumours bevindt zich in de driehoek rock, pop en alternatieve muziek. Door de verschillende muzikale wortels van de band ontstaat echter een geheel eigen geluid. Door het combineren van verschillende invloeden, van Brits indie tot Amerikaanse grunge, en van klassieke Bach tot stevige hardrock of dampende elektro, slaagt Rumours erin nummers te brengen die je niet uit je hoofd krijgt. Rumours speelt uitsluitend eigen werk.

In 2012 behaalde de band finaleplaatsen in verschillende bandwedstrijden, zoals de Grote Prijs van het Groene Hart en IJsselpop. Met het winnen van de laatste verdiende de band het afgelopen jaar een plaats op het hoofdpodium van het IJsselpop festival. Op 20 januari 2013 speelde Rumours op het hoofdpodium van Paradiso tijdens het ‘Pinguin Radio – 20×30 minuten festival’.

De verschillende routes waar u uit kunt kiezen:

ROUTE A: Ophelie Dimmendaal, Kralinger Duo, Country surprise

ROUTE B: Grieshog, Rumours, Ophelie Dimmendaal

ROUTE C: Kralinger Duo, Ophelie Dimmendaal, Grieshog

ROUTE D: Country surprise, Grieshog, Rumours

ROUTE E: Rumours, Country surprise, Kralinger Duo

KAARTVERKOOP Walking Huiskamerfestival van start

Kaartjes kosten 22,50 euro per stuk. Hiervoor krijgt u een drankje bij de opening, ziet en hoort u drie fantastische optredens in drie verschillende huiskamers en kunt u een drankje drinken tijdens elke muziekvoorstelling. Wat moet u doen om een kaartje te kopen?

  1. Stuur een mail naar ask.cucu@gmail.com met daarin uw naam en het aantal kaartjes dat u wilt bestellen.
  2. Na ontvangstbevestiging van Cucu maakt u het aankoopbedrag over op de rekening van Stichting Cucu (ING IBAN: NL62 INGB 0001 2905 56).
  3. U ontvangt binnen een week de e-tickets via de mail.

 Tot ziens op het Walking Huiskamerfestival!