Walking Huiskamerfestival succes!

Geplaatst op 19 november 2014

Sassenheim werd verrast door stoute wijsjes, rockballads en maffiazaken.

Het derde Cucu Walking Huiskamerfestival op 15 november j.l. was een groter succes dan ooit tevoren. Het Cucu huiskamerfestival trok dit jaar meer dan 90 bezoekers. De huiskamers zaten bomvol. In die huiskamers konden bezoekers genieten van leuke meisjes met prachtige wijsjes, kleinkunstenaars van cabaretgroep Kluister, klassiek Kralinger duo op vleugel en saxofoon, toneelgroep Spaghetti Bolognese met maffiazaken, gezelschap Next met a-capella zang en rockband Rumours. De hele opbrengst van de avond, meer dan €2.000,-, gaat naar een Cucu project in Oekraïne waar zomerkampen worden georganiseerd voor kinderen met een handicap.

Aftrap
De aftrap van het derde Cucu Walking Huiskamerfestival vond plaats in atelier Comali, voor veel Sassemers een nieuwe plek. De muzikale aftrap werd verzorgd door Rumours, een band die vorig jaar ook al meedeed met het festival. Bezoekers werden verrast door de prachtige stemmen van zangeressen Liza en Cindy die voor het eerst samen zongen tijdens een akoestisch optreden van de band. Na deze muzikale klapper gingen de bezoekers met plattegrond in de hand op pad naar hun eerste huiskamer.

Artiesten
In de huiskamers stonden de artiesten te popelen om te beginnen. De laatste stoelen werden nog snel verplaatst, de derde soundcheck gedaan en de hoge hakken aangetrokken. Bezoekers kwamen speciaal voor klassieke inspiratie bij het Kralinger Duo die iedereen betoverde met een prachtige Tango of voor de nieuwe nummers van Rumours. Kluister deed voor het eerst mee met het festival en wist het publiek te vermaken en inspireren met prachtige teksten en grappige verhalen. Spaghetti Bolognese trad op in een prachtige huiskamer met kroonluchter waar verrassingen zich opstapelden in het stuk over de maffia. Ook de Meisjes met de Wijsjes kregen er geen genoeg van. Aan het einde van de avond trokken zij hun stoute hakken nog eenmaal aan en op veler verzoek zongen ze nog een nummer op de tafels van café de Voogd, waar het festival eindigde.

Lokale partners
Dit jaar werkte het Cucu Walking Huiskamerfestival samen met verschillende partners in de Bollenstreek. Atelier Comali verzorgde de opening van het festival en boekwinkel Wagner was een van de festivallocaties. Uiteraard werden alle bezoekers in de verschillende huiskamers ontvangen met koffie en thee en werd er wijn geschonken van wijnwebsite www.grapeful.nl.