Cucu Beurs

Vraag nu een Cucu Beurs aan!

Stichting Cucu richt zich op kleinschalige projecten voor kansarme kinderen zodat zij meer kansen kunnen krijgen in de toekomst. Door middel van de Cucu beurs wil Stichting Cucu meer kinderen bereiken wereldwijd. Ook wil Cucu meer mensen in Nederland betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en hen een steuntje in de rug geven om zelf mee te helpen aan kleinschalige projecten voor kinderen.

Ga jij voor een periode van minimaal 4 weken naar het buitenland voor (vrijwilligers) werk, studie, onderzoek, en/of vakantie? Ga jij in dit land een project bezoeken waar steun wordt gegeven aan kansarme kinderen? Ben je van plan voor dit project zelf een bepaald geldbedrag in te zamelen? Vraag dan een Cucu beurs aan. Door middel van een Cucu beurs kan dit geldbedrag worden verdubbeld of aangevuld (Cucu geeft beurzen van maximaal €1.000 uit). Klik hier om te zien of jouw project in aanmerking komt voor de Cucu beurs en wat je ervoor moet doen.

Lissette van der Maten kreeg onlangs een Cucu beurs toegekend voor haar project in Sri Lanka.

Met meisjes uit het kindertehuis in het noorden van Sri Lanka heeft ze een grote muurschildering gemaakt. Deze meisjes hebben vaak heftige dingen meegemaakt waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen, of geen thuis meer hebben. Behalve het standaard onderwijs dat ze krijgen, worden de meisjes nauwelijks geprikkeld of gestimuleerd, waardoor hun persoonlijke ontwikkeling stagneert. Met de muurschildering beoogde Lisette samenwerking en creativiteit als instrument voor het uiten van emoties te stimuleren, bovenop het plezier dat de meisjes konden ervaren met het schilderen van de vrolijke afbeelding. Lees hier de ervaringen van Lisette.