Bushwillow groeit en verduurzaamt

In 2017 opende Bushwillow school haar deuren met twee klaslokalen en 30 leerlingen. Inmiddels zijn ze gegroeid naar vier klassen waar momenteel 50 kinderen onderwijs krijgen. Gezien de toenemende vraag naar dit type ‘ontdekkend onderwijs’ waar alle kinderen hun talenten volledig leren te benutten verwachten ze in 2021 te groeien tot 90 leerlingen. Om dit aantal leerlingen op te kunnen nemen hebben ze voor het begin van het nieuwe schooljaar (januari 2021) twee nieuwe klaslokalen en een receptieruimte nodig.

In het ontwikkelen van nieuwe schoolruimtes worden duurzame bouwprincipes als uitgangspunt genomen. Hierin werkt Bushwillow samen met Earth Architects (www.newearth.co.za), een lokaal architectenkantoor gespecialiseerd in duurzaam bouwen. De bouw van deze uitbreidingen zal door Bushwillow bestuurslid Stephen Wigley gecoördineerd worden, een gediplomeerd civiel technicus met uitgebreide ervaring in projectmanagement. De nieuwe schoolruimtes hebben een levensduur van 25 jaar en onderhoudskosten van deze gebouwen zullen in het operationele jaarbudget van de school worden opgenomen.

Deze geplande uitbreiding kost in totaal EUR 93.125,-. Bushwillow is in samenwerking met Stichting Cucu op zoek naar financiering om deze kosten te dekken. Helpt u een handje mee? Iedere euro is welkom op NL48 TRIO 0391 2101 65 o.v.v. Bushwillow groeit en verduurzaamt. De volledige begroting en overige informatie is op te vragen via info@cucu4children.nl.